RSS

SAKIZINI YAMUK ÇİĞNEYEN ADAM



"Ona her zaman güvenemezsiniz,her zaman rekor kıramaz, her zaman takımın en skorer ismi olamaz,her zaman maçı o kurtaramaz ama o bunları çok sık yapıyor.."


Adam her maçtan önce sahaya erken çıkıp 200 şut atıyor.-Ne bekliyorsunuz ki yani? -Daha fazlasını! -Daha fazlasını mı? Belki,hatta evet.

Hani bazı oyuncular olur,forması ona yapışmıştır. Onu başka bir takımda hayal edemezsiniz artık.Eğer o kişi tuttuğunuz takımdaysa o takımdan gittiğinde o takımı bırakırsınız. İşte Ray Allen benim için kesinlikle bu kategoride.7 sezonluk Milwakuee Bucks ve 4 sezonluk Seattle SuperSonics kariyerinden sonra garip gelebilir belki ama böyle.Özellikle Paul Pierce,Kevin Garnett ve Ray Allen´i beraber düşündüğünüz zaman Celtics forması üçünün üzerine yapışıyor.
Paul Pierce bekledi,uzun süre bekledi ve sonunda yanına bu iki koca adam geldi.Ray,Pierce´e cesaret üfledikçe Piece´iuçurmaya ve sakin duruşuyla onu motive ederek canlandırmaya başladı.Eğer son finallerde Paul Pierce Kobe´ye meydan okuduysa Ray Allen bunun büyük destekçilerinden.

Sakızıyla totem yapılan koca adam, her zaman NBA´in akla gelen ilk şutörlerinden oldu.Başka türlüsü olamazdı çünkü o her zaman kaliteli ve soğukkanlı. Ligin tarihinde, Reggie Miller'dan sonra en çok 3 sayı isabeti bulan bu oyuncu artık attığı her şut kendini potada bulmasada NBA´de hala en kaliteli şutörlerden.Eski hızını ve atletikliğini koruyamadı belki ama duruşu bile takım arkadaşlarının ona güvenmesine yetiyor.Son saniye şut görevi hep ona veriliyor çünkü tecrübesiz bir oyuncu gibi bütün maç koşmuş ama son saniyede tüm gücü tükenmiş adam olmadı hiçbir zaman. Onun için farketmiyor,eğer atamazsa heycan ve paniğin arkasına sığınmaması gerektiğini çoktan öğrenmiş.

Gelelim 2010 Finallerine. Ray burda da yaptı yapacağını,İkinci maçtan söz etmek istiyorum.Staples Center´da 103-94 biten maçta Ray Allen 32, Rajon Rondo 19 , Paul Pierce 10, Kendrick Perkins 12, Kevin Garnett 6 sayı kaydetti.Kenardan oyuna başlayan Glen Davis 8, Rasheed Wallece ve Nate Robinson da 7 sayı kaydetti.Maçta herkes işe yarar bişeyler yaptı,herkesin galibiyette emeği var-gerçi Garnett´in kariyerinin en kötü maçlarında biriydi diyebiliriz-. Ray´in 32 sayısından 24´ü rekor üçlüklerinden geldi.11 üç sayılık atıştan 8'inde basketi bularak, NBA finallerindeki en fazla üçlük isabeti bulan oyuncu ünvanını kaptı.Bunun yanında Ray Allen Kobe´ye çok zor anlar yaşattı.Savunması çok çok iyidi zaten Kobe´de faul probleminden dolayı maçta beklendiği kadar süre alamadı. Yani maçın her kısmı fena mücadelelerle geçti böylece hem seyirci hem Boston tarafı memnundu.

Kaan Kural:"Ray Allen'ın üçlük rekoru kırması şut yeteneği kadar, doğru şut pozisyonunu bulması ile alakalı".Evet,gerçekten öyle. Allen´in şut pozisyonu doğru ve düzgün.Ligin en estetik şutörü bile diyebiliriz. Bu maçtan sonra Ray Allen:"Boston'a avantajla dönüyoruz. Evdeki iki karşılaşmayı da kazanıp durumu 3-1'e taşıyacak enerjiye sahibiz. Şampiyonluğa yakınız" dediyse de öyle olmadı.

Peki üçüncü maç ne oldu Ray Allen kullandığı 13 şutta 0 isabet ile oynadı ve Boston, Garnett ve Davis´in çabalarıyla da ayakta kalamadı.Gecenin sonunda Ray, 2 sayı, 4 ribaunt, 2 asistle bitirdi maçı.Bu maçtan sonraki mantıksız tablo herkesi hayal kırıklığına uğrattı.
Allen yetenekli hemde çok ama bu iş için çok çabalıyor. NBA´in en çalışkan oyuncularından biri olduğu bariz.Antremanlardan ve maçlardan önce 200 şut.. Bu işi ciddiye almak,sevmek ve istemek budur. Oyuncunun yeteneğinden bile önemlisi disiplini ve spor ahlakı olmalı çünkü çalışma ile hiç beklemediğiniz bir adamdan hiç beklemediğiniz birşey görebilirsiniz.Eğer zeki bir koçunuz varsa size mutlaka bir vazife verir oyun içerisinde, eğer ciddiye alırsanız bu işi "topu havaya atabildiğin kadar yükseğe at"dendiğinde de birdenbirde yaparsanız, bir bakmışsınız maçı kurtarmışsınız. Siz etrafınıza bakarken takım arkadaşlarınız çoktan üzerinize atlamıştır.

Yazı:Betül Yüncüoğlu

0 yorum: